ISSN 2299-
www.komentatoreuropa.pl
(16.11.2021). 1. Skąd pomysł na „hiszpańską” rejestrację we Wrocławiu?
Pomysł na restauracje zrodził się dzięki pasji mojego małżonka.
Wyjątkowość kuchni hiszpańskiej polega na wspaniałym połączeniu smaku, zapachu i koloru. Hiszpańska kuchnia nie polega na tym by się najeść do syta, lecz by razem z przyjaciółmi delektować się nieprzeciętnymi zakąskami przy kieliszku dobrego wina i na tym najbardziej nam zależało tworząc to miejsce.
Skosztować Hiszpanii we Wrocławiu
SPOŁECZEŃSTWO -
2. Jak długo działa tutaj restauracja i dlaczego akurat w tym miejscu?
Restauracja działa od 12 czerwca 2020 roku. Początkowo była to kuchnia śródziemnomorska ze względu na panującą pandemię i utrudniony dostęp do produktów w 100% hiszpańskich.
3. Jacy klienci najczęściej trafiają do pani? Czy zdarza się pani gości również Hiszpanów?
Od chwili zmiany nazwy restauracji trafiają do nas klienci świadomi kuchni hiszpańskiej. Zauważyliśmy również wzrost obco krajowców między innymi Hiszpanów.
4. To już ostatnie pytanie. Restauracja specjalizuje w kuchni hiszpańskiej. Jakie
danie cieszy się największą popularnością? A czego smakosze hiszpańskich kuchni nie
dostaną nigdzie-
Jako tapas największą popularnością cieszą się Croquetas de Jamón. Chrupiące kuleczki beszamelowe wypełnione szynką Jamón Serano w 100 % Ibérico de Bellota.
Natomiast jeśli chodzi o danie to paella owoce morza przyrządzana zgodnie z tradycjami kuchni hiszpańskiej.
Dziękuję za rozmowę
Z a p r o s z e n i e
dla wszystkich miłośników dobrej prozy na wyjątkowe spotkanie z Krzysztofem Tokarzem autorem książki RENN Breslau miasto złota i miłości
KIEDY: 24.11.2021 (środa) godz. 17:30-
GDZIE: restauracja IBERICO, ul. Wita Stwosza 55 (okolice Rynku) we Wrocławiu
Udział w wydarzeniu bezpłatny, należy jedynie zgłosić swoje przybycie pisząc pod
adres e-