GOSPODARKA BIZNES NOWE TECHNOLOGIE KOMENTATOR EUROPA-NIEMCY-POLSKA

Kuchenne Rywalizacje


Sylwia Lasota


/19.07.2012/ Pomimo trwającego sezonu, zwiększonej ilości pracy przy przygotowaniach i obsłudze gości podczas Euro 2012  branża turystyczna znalazła jeszcze czas na szkolenia. Wymaga tego od nas ciągłe zmieniający się rynek pracy i rosnące oczekiwania klientów – podkreślają uczestnicy. Bardzo konkretne cele stawia sobie też działająca przy Dolnośląskiej Izbie Gospodarczej  „Akademia Branży Hotelarskiej, Restauracyjnej i  Uzdrowiskowej” oferująca kompleksowe szkolenia podnoszące kwalifikacje zawodowe i znajomość języków obcych pracowników branży. Cały cykl szkoleniowy trwa ponad pół roku. Największy nacisk kładziony jest na zajęcia praktyczne i intensywne kursy języka angielskiego i niemieckiego.  Właśnie studenci Akademii, kończąc rok szkolny,  wzięli udział w specjalnych szkoleniach prowadzonych przez zespół hotelu Radisson Blu we Wrocławiu. Grupa menadżerów gastronomi szkoliła się pod czujnym okiem Szefa Kuchni Restauracji Aquarelle  Piotra Lisieckiego. Jego Autorski program zakładał nie tylko wtajemniczenie uczestników w tajniki wiedzy ale i udział w konkursie kulinarnym. Jurorzy, którymi byli koledzy z klasy hotelarskiej oraz zaproszeni przez Dolnośląską Izbę Gospodarczą goście, którzy wyłonili zwycięską drużynę. Ocena była niezwykle trudna, gdyż wszystkie potrawy prezentowały się i smakowały znakomicie. Więcej informacji na temat możliwości udziału w szkoleniach znajdziecie Państwo pod adresem: www.dig.wroc.pl.